Kategorijas
Aktualitātes Sports

Senioru skolai dāvina vingrošanas inventāru

Kuldīgas Senioru skola no biedrības “Latvijas senioru kopienu apvienība” saņēmusi 22 ar gaisu piepildītas vingrošanas bumbas, ko aktīvie seniori varēs izmantot sporta vingrošanas nodarbībās, tā uzlabojot savu veselību.  Dāvinājuma vērtība ir gandrīz 500 eiro. 15. februārī abu biedrību vadītāji parakstīja dāvinājuma līgumu un mantas nodošanas – pieņemšanas aktu.

Senioru skolas biedri izprot, cik svarīgi ir būt aktīviem un kustēties. Pirmdienās tiekamies sporta skolas pagalmā Kalna ielā, vingrojam un dodamies nūjot, katru reizi izvēloties citu maršrutu. Bet katru piektdienu vingrojam Kalna ielas sporta kompleksa zālē. Vingrošanas nodarbības apmeklē 22 seniori, tās vada sporta skolotāja Ligita Žēpere.

Ar gaisu piepildītas vingrošanas bumbas ir efektīvi līdzekļi ikdienas fizisko aktivitāšu palielināšanai. Vingrošanas bumba ir pilnīgi universāls treniņu rīks, kas piemērots ikvienam, sākot no bērniem līdz vecāka gadagājuma cilvēkiem. Vingrošanas bumbā vissvarīgākais ir līdzsvars. Tas arī trenē koordināciju un ķermeņa muskuļus. Pat tiem, kuriem ir mazāk līdzsvara vai koordinācijas izjūtas, vingrošanas bumba ir labs līdzeklis tās trenēšanai. Līdzsvara noturēšana uz bumbas palīdz trenēt ķermeņa muskuļus. Laika gaitā tas palīdz uzlabot stāju, novērst un mazināt muskuļu sasprindzinājumu un muguras sāpes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *