Kategorijas
Aktivitātes Aktualitātes PROJEKTI PROJEKTS

Veiksmīgi realizēts projekts “Mākslas ABC senioriem”

Projekta mērķis: Sekmēt senioru sevis pilnveidošanu un veselīgu paradumu veidošanu, nostiprināšanu un veselību veicinošu pakalpojumu pieejamību, sekmējot  produktīvā dzīves ilguma pagarināšanos.                                                                             

Mācības domātas senioriem, lai saglabātu mentālo veselību un lai palīdzētu dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, un lai dotu ieguldījumu  dalībnieku resursu apzināšanā un pasargātu vai atvieglotu izdegšanu. Ar mākslas palīdzību, gan zīmējot, gan gleznojot – radoši izpausties, iegūt prieku un atlabināties. Apgūt pamata prasmes profesionāla mākslinieka vadībā. Veicināt seniorus ilgtermiņā radoši nodarboties individuāli vai grupā. Apmācību mērķis ir iedrošināt apzināties savu radošo potenciālu un iedrošināt cilvēkus nodarboties ar mākslu.

Veidot diskusijas par stresa un izdegšanas sindroma mazināšanu, tā rašanās iemesliem un piedāvāt praktiskas nodarbības ar mākslas un krāsu terapijas elementiem stresa un izdegšanas sindroma mazināšanai. Mazināt trauksmi ko rada attālināta dzīve.                                                                             

Projekts „Mākslas ABC senioriem”, kura ietvaros tika stiprināta garīgā (psihiskā) veselība un veselīgu paradumu veidošana: māksla un mākslas terapija – nodarbības, kuras ietver teorētiskas un praktiskas zināšanas, gan mākslas jomā, gan galvenokārt sevis izzināšanā. Nodarbības veicināja katra indivīda radošumu un aktivizēja emocionālos un atmiņu procesus, mazināja trauksmi, nomāktību, attīstīja relaksācijas iemaņas un stiprināja katra seniora potenciālu. Tās stiprināja atvērtības, prieka, pašaizsardzības, radošuma, siltuma u.c. personīgo potenciālu atzīšanu. Radīja  izmaiņas domāšanas veidā, mazināja ilgstoši apspiestu emociju ietekmi uz ķermeni. Liela nozīme ir arī savstarpējam iedrošinājumam grupā un prieka emocijām, ko māksla izraisa.

Nodarbībās piedalījās 20 Kuldīgas Senioru skolas dalībnieki.

Nodarbības vadīja Ieva Vītola- Lindqvist

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *