Kategorijas
Aktivitātes

CIGUN nodarbības senioriem

Lai veicinātu senioru veselību, labklājību un sociālo saikni, Kuldīgas novadā sācies cigun nodarbību cikls. Projekts “Sevis izzināšana kustībā,” kas piedāvā brīvā laika dažādošanas iespējas, sniedz psiholoģisku un emocionālu atbalstu senioriem, kā arī fiziskās aktivitātēs stiprina veselību, jau aicinājis seniorus uz nūjošanas, vingrošanas un ūdens aerobikas nodarbībām. Nu tām pievienojies ciguns.

“Straujš, bet mazkustīgs – tāds ir mūsdienu dzīvesveids. Ceru, ka ciguna nodarbības izkustinās seniorus no mājām un uzrunās tos, kuri vēl nav atraduši sev piemērotu aktivitāti. Ciguns var palīdzēt uzturēt veselību gan ar apzinātām kustībām, gan mazinot spriedzi. Ja pareizi kusties, pareizi elpo un pareizi domā – tava veselība uzlabosies.” Saka Ruta Orlava, Kuldīgas Senioru skolas vadītāja.

Tam piekrīt arī cigun pasniedzējs Reinis Virtmanis, kas senioriem vada nodarbības: “Ārstnieciskā vingrošana. Veselīgs dzīvesveids. Pašārstēšanās. Jā, tā ir sevis apzināšanās caur kustību, mēģinājums prātu un ķermeni sabīdīt vienā veselumā.

Projekta ietvaros tiks veicināta senioru iesaiste aktīvā dzīves veidā. Gūts emocionālais atbalsts, saglabāts radošums, kā arī veselīga psihiskā un fiziskā stāvokļa uzturēšana, tiks veikts preventīvais darbs, lai seniori neieslīgtu grūtsirdībā, samazinātos vientulības un izolētības sajūta.